Copyright 2024 - Телевизионен сервиз

43pus

Ремонт на телевизори Филипс 43pus6523

Сервиз за ремонт на телевизори Филипс София. В тази статия ще говорим за проблемите на този модел телевизор от марката PHILIPS. 43" инчовите телевизори са новият масов стандарт. В изминалото десетилетия беше 32" масовия стандарт. Това не означава ,че са изезнали, но вече масовият потребител търси все по-голям екран за своя телевизор.  Като свикне човек на 43" и не му прави толкова впечетление и за него си му е идеален. Обаче ако имате 65 инчов телевизор и го гледате цяла вечер в хола и се преместите в спалнята и там имате 43" в първите минути даже няма да може да четете субтитрите, защото зениците Ви не могат да фокусират. Но това са неша, които сте забелязали. Сега да обърнем внимание на дефектите на този модел.
За съжаление най-често срещаният дефект е панела (дисплея). Като цяло всички 43" не са от много сполучливите модели както и извитите. Винаги имат много коварни проблеми. Има модели и 43" LG, които и те дефектират по същия начин като този Филипс. Това е защото този модел на Филипс е с панел на ЛГ.

Има звук, но няма картина:
При всеки един проблем с телевизор се обърнете към сервиз за ремонт на телевизори PHILIPS
Как се държи при подобни дефекти:
Както написахме по-горе страдат от панел. За това при изчезване на картината проблемите може да са два - единият е дефект панел, а другия дефектна подсветка.
Дефектен панел : Преди да изчезне картината напълно, телевизора започва да накъсва самият образ. Прави го или в горната половина или в долната. Започва да прескача като накъсано на линии около 10 секунди и после може да изчезне. Като го включите или изключите от контакта за 5 минути, телевизора пак ще започни да работи нормално и след това ще започне същият номер да си прескача картината. Демек като позагрее малко и тогава проевява дефекта. Като прескача известно време картината и после изчезва, но звукът остава. За да не се заблудите, защото може и диодите да са дефектни и при тях да премигва картината, след като изчезне образа, почукайте леко с два пръста по дисплея и ако остават бели разсейки след почукването; то това означава,че подсветката свети и панела е дефект. За огромно съжаление това е масов дефект на телевизори от този модел и това няма оправяне. Подмяната на дисплей не е сигурна дали въобще има доставки. Дори и да има цената ще е поне 500 лв за дисплей. На фона на това,че един такъв телевиозор струва 700 лв, а дисплея е 500 и като се начисли и цена за труд от 130 лв, това директно го прави не рентабилен ремонт. Ако имате повече въпроси и подобни проблеми се свържете със сервиз за поправка на телевизори Филипс София. Дано информацията за този дефект Ви е била достатъчна.
Има звук, но няма картина - дефект в подсветката.
Това е вторият подобен дефект , но този път проблема е в лед подсветката на телевизора.

led pods 43pus

4 броя ленти с по 8 диода на лента - 6 волтови диоди.  Ако някоя лента или диод дефектира, това е причината да Ви изчезне изцяло картината. Има някой модели от 43" телевизори, които може да не изчезне картината при дефектирането на диодите , а да стане синьо-лилава. Ако имате подобен проблем се свържете със сервиз за телевизори Филипс София. Подмяната им става само във сервиз. Ремонт на адрес НЕ , особено на подобен дефект.  На снимката по-горе се вижда как цялата лицева част е няма. Няма снимка отзад да видите колко елементи и кабели се разглабят, докато се стигне за сваляне на лицевата част. Над диодите има бели светловид, които са залепени с тиксо, след това има рамка, която е на щипки и се сваля и върху тази рамка ляга дисплея. Дисплея много често е залепен с двойно лепяща лепенка, която не позволява на дисплея да се усуква или движи. Следователно само техническо лице може да свали дипслея. И най-малкия неправилен натиск може да счупи дисплея и както писахме по-горе за цената му, случи ли се това сте за нов телевизор. След дисплея е основната рамка на телевиозра и тя се държи на 50 винчета по цялата дължи на рамката. Както се вижда и самите диодни ленти имам винтове. Като цяло всички телевизори на Филипс имат над 100 винчета за развиване,докато се стигне до подмяната на дисплей. Ремонта на адрес не се извършва и по причината ,че всички тези светловоди и панел са със статично електричество и постоянно се лепят на тях прашинки. Може да не се видят при монтажа, но като се пусне картината и най-малката прашинка се вижда като черна точка. За това панела като се сваля се поставя на безопасно място , а не на дивана в хола или на масата в кухнята. Всички тези манерви водят до увреда на телевизора. За това същп препоръчваме ако нямате опит да не го правите, а да се свръжете със сервиз за поправка на телевизори Филипс

Ако имате още въпроси или има неща, които Ви интересуват допълнително , не се колебайте да се свържите с нас. Може да го направите след като натиснете - ТУК

Ако статията Ви е харесала и искате да прочетете още интересни неща за други модели телевизори, последвайте линковете отдолу:

55PFK7199/12 Ремонт на телевизори Филипс

 

Ремонт на телевизор PHILIPS 55PFS6609/12

Ремонт на телевизори София PHILIPS
Поправка на телевизори София PHILIPS
Тв сервиз София PHILIPS
Телевизионен сервиз София PHILIPS
сервиз за телевизори Филипс София PHILIPS

нашият телевизионен сервиз за Филипс София , разполага с безплатен транспорт в рамките на града :
Сервиз Филипс Бели Брези
Поправка на телевизори Филипс Манастирски Ливади
Ремонт на телевизори Филипс Гоце Делчев
Сервиз за телевизори Филипс Стрелбище
Тв сервиз Филипс Младост

f t g