Copyright 2024 - Телевизионен сервиз

Поправка на телевизор Тошиба  50L4353RB

Сервиз за телевизори " Ем Джи Си" ще запознае нашите посетители на сайта с често срещани дефекти на този модел телевизори.

Не тръгва

 Няма никаква идикация за живот. Светло-диода , който е долу в дясно не свети. Това е дефект в захранваща платка на телевизорът. Най-често това се случва при високо напрежение в електро-разпределението. При подобен проблем е най-добре да се обърнете към сервиз за поправка на телевизори. Много рядко може да се случи в по-новите телевизори да има някой кондензатор надут. Това не са старите плазмени или кинескопни телевизори, които страдаха предимно от това. Има високо-волтови елементи и smd чипове, които най-често дефектират при тях. Също така при по-високо напрежение може направо платката да е овлаглена.  Номера на платката е 4H.B1910.001 /D1.

Друг дефект в този модел е в  дънната платка.

Това е номера на платката 32L4300 Rev1.02A
Много често се сриват софтуерите на тези платки. В домашни условия, единственото нещо , което може да направите е да влезете в официалния сайт на Тошиба и задължително с празна флашка да изтеглите софтуера. След като се уверили ,че апарата е изключен, сложете флашката в USB порта и включете телевизорът. Той автоматично ще започне да си дърпа информацията. Ако и тогава не стане се обърнете към сервиз за телевизори. Възможно е пак да бъде проблем със софтуера, но нещата за подмяната му са далеч по-сложни от това с флашката. Има чипове, които в тях е софтиера. Те се разпояват и се качват на програматор и се налива отново най-новата версия на софтуера. 

Дефект в т--кон борд 6870C-0452A

Ако има проблем с картината или просто с перфектна точност лявата или дясната част има проблем. Това най-вероятно е дефект в т-кон борда.Също така има звук,но няма картина, но самада подсветка свети. Това също е идикация,че има дефект в този борд. Негавата функция е в управлението на картината. Към него също има два лентови кабели , които отиват към дисплея. Може някой от тях да се е запал или да трябва да се смени. Много рискова част на телевизора е този модул и задължително трябва да се обърнете към сервиз за поправка на телевизори.

f t g