Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Ремонт на телевизор Тошиба 

модел   65U5855EC

Ние от сервизен център "Ем Джи Си"  и специалисти в поправката на телевизори ще Ви информираме за дефекти на този модел телевизор Тошиба

 

Най-често срещаният дефект при този модел е в подсветката. Има звук , но няма картина.  В повечето случай картината изчезва изцяло , а звука продължава да си работи. Много клиенти споделят, че първо е изчезнала картианта а след това и самият звук и се заблуждават,че проблема е някъде другаде. Обаче,често след изчезването на картината се започва едно натискане на бутони на дистанционното и се сменят входовете и така изчезва и самият звук , и след като не може да виждате какво правите и няма как да върнете звука отново. Размерите на телевизора от 65" и го правят изключително труден за ремонт. Съвета ни е да се обърнете към сервиз за ремонт на телевизори. В домашни условия коствате счупването на дисплея.Много често тези големи панели иамт една платнена нишка, която при дълго-срочното работене се загравя и често се залепва за самият панел. 

Номера на лед осветлението за този модел тошиба е 4708-K65WDC-A1113N21.

Друг срещан дефект в този модел телевизор е в дънна платка. 
Не се стартира или индикатора долу постоянно мига, но не приема никакви команди на дистанционното.
Тогава има вероятност да е проблем и със софтуера. Трябва да се обърнете към сервиз за поправка на телевизори Тошиба
Има някаква малка вероятност да има проблем със софтуера,но въреки тогава е хубаво да се обърнете към сервиз за телевизори. Нещо, което може да направите в домашни условия е да влезете в официалния сайт на Тошиба и за този модел да изтеглите най-новия софтуер. Трябва да го качите на флашка, която задължително да е празна и да няма никаква друга инфорамция на него. Поставяте флашката при изгасен телевизор и го пускате. След това той сам ще разчете флашката и ще започне да си записва софтуера. Ако и тогава телевизорът не тръгне го занесете в телевизионен сервиз.
Номера на дънната плата е MSD6586-T8E2.. много рядък модел и е с поръчка.

f t g