Copyright 2024 - Телевизионен сервиз

PHILIPS 43PUS6501/12 РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ ФИЛИПС

 

filips43

Поправка на телевизори София, Ремонт на телевизори Филипс Ем Джи Си сервиз, ще Ви разкаже много интересни и добре обяснени неща за него като качество и като дефекти. 
43" е новия стандарт на десетилетието. Преди 10 години беше 32" и този път всички модели излязаха с нестандартен инч и това е 43". Въпреки,че вече има Китайски модели като Краун, които излязоха с 45" инчов телевизор ,което чак нас малко ни изуми, но вече започна да влиза за ремонт в сервиза и нищо интересно или по различно от другите марки. 
Този модел на Филипс е доста добър като цена - качество. За тези пари купувате хубав телевизор , с висока речолюция на картината, доста подобре софтуер, не забива, не го чакаш 15 секудни да смениш канал, или да излезе менюто. Не е стигнал бързината на конкуренцията Самсунг и LG, но определено има много подобрения в софтуерите си . За съжаление обаче максималният му живот при експлоатиране по 4 часа на ден му е около 5 години. Това не е определено от производителя , а от нас тв сервизите. Имат много голяма слабост в дисплейте тези модели и 20% от тях още в гаранционне срок дефектират. До 5 година с 4 часово гледане тавана който може да изкара е до 5 години. Какво имам предвид под 4 часово гледане. Това е периода ,в който най-стандартно се гледа телевизора от 19 до 23ч.
Други проблем, който има е стандартия в подсветките. За тях ще обърнем най-много внимание, както прави и с другите телевизори, защото тези дефекти са 80% процента от всички.
Много рядко има проблем с дънната платка и за тези 3 дефекта ще обясни по надолу в тази статия. При всеки един от тях се свържете със сервиз за ремонт на телевизори Филипс. Ако нямате опит в ремонт на телевизори е НЕ препоръчително да се опитвате да си го поправите сами,дори и с помоща на тази статия, или клипове в интернет.

Дефект в панела:

Най-слабото място на този модел. Какво представлява дефекта:
След като поработи до 15 минути телевизора и картината от долната страна започва да прескача и да прави като хоризонтални линии и двоен образ. Прескача за няколко секунди , оправя се и отново започва да прескача. Звукът на телевизора не се променя. Това се случва малко след като загрее дисплея. Ако изключите телевизора за няколко минути и го включите пак, той ще заработи нормално и пак ще започне да прескаче след минути. Така може да го прави и 30 минути, но ще дойде момент, в който картината ще изчезне изцяло, но звук ще има телевизора. Ако обаче много е дефектирал дисплея , може и въобще да няма никаква картина, а само звук. За това като се обадите на сервиз за ремонт на телевизори Филипс те ще ви питат дали картината е чисто черна или е леко сивкава. При дневна светлина може да не се види ,че е сива картината и за това или в тъмна стая го пускате или ако е светло, докато работи , почукайте леко с два пръста по екрана, докато телевизора е в работен режим и вижте дали остават бели сенки след почукванията. Тогава ще е сигурно,че има дефетк в панела. Това не подлежи на ремонт и сте за нов телевизор. 

Има звук, но няма картина. Екрана е чисто черен
Това е модела на телевизора, който ще опишем и покажем изцяло как се ремонтира.
Ремонт на телевизори Филипс София

43Philips stiker otzadДефект в лед подсветките на телевизора. 

В тази статия ще ви покажем всяка една стъпка до разглобяването на телевизора. Ако имате такъв проблем и не сте професионалист НЕ го правете сами, ако искате телевиозра да остане цял и здрав. Колкото и лесно да изгелжда на снимките ремонта, риск да се увреди телевизора ако никога не сте отваряли е много голям.
Нека да започнем с лентите.  Този модел има 10 броя 6 волтови ленти. Дори и само една лента да изгори от 10 , картината спира изцяло. Даже дори и само един диод да е изгорял, ще изгасне картината и ще остане само звука.  Може да се ремонтира и на компонетно ниво. Излиза 3 пъти по евтино, но вероятността пак да изгасне дори и след ден или месец е около 90%. За това нашият сервиз практукува да сменя всичките 10 ленти, дори и само една да е изгоряла. 
По модел на телевизора няма как да разберете точното осветление. Всички телевизори като се отвори задния капак и има стикер. Ще ви го покажем на изображението отдолу43philips stikeri na panel

Като цяло всичко, което се прави по ремонт на телевизори се спазват номерата на белите стикери. Дори и само една цифра да е по-различна ще има проблем с частите. Стикера за лед осветлението е правоъгълния , който е под дънната платка. За да може да го видите и прочетете, трябва да свалите платката. Ето тук вече идва единия проблем ако сами си правите телевизора. Ако свалите платката, после трябва да я монтирате отново и трябва много внимателно да вкарате лентовите кабели. Те трябва да не са замърсени и трябва да влизат точно до милиметър, или в противен случай рискувате да увредите нещо. 
Другото , което е ,че стикера и номера за подсветките има една тънкост. Номера на дисплея може да има две разновидности на диодите. Демек, един и същи номер да има две рачлини подсветки. Дефакто ако закупите лед светлините по номер на дисплея има 50% вероятност да не дойдат същите и да има големи разминавания. Не може да се сложи други. По надолу в статията ще покажем какво представлява осветлението. Всяка една лента си има своите водачи и дупки за винтове и ако не е точната подсветка, няма да може да я монтирате. 
За да се стигне до лед осветлението ще трябва да разглобите телевизоро да основи. Първо се сваля горната рамка. Тя има около 30 винчета по цялата и дължина , които трябва да се свелят. Ето на това изображение ще покажем как :

 

43philips vintove ramkata

Винтовета са много малки и трябва да запазите всичките и да не ги губите,защото тази рамка държи дисплея и всеки един луфт, който остане може да е фатален за дисплея. След като я развиете се сваля рамката и дислея остава гол и няма какво да го държи.

43philips izvadena ramka

На изображението се вижда вече как дисплея остава гол и няма какво да го придържа. Отдолу на изображението се виждат лентовите кабели, които дори и най-малкото натискане или дърпане се къса и ще излезе дебела около 15 см дебела черта от долу до горе и няма да се вижда нищо. Това е защото ще се прекъсне сигнал от лентови кабел и там ще остане черно и няма да се вижда никаква картина. Това е една от причините, поради която НЕ препоръчваме ако нямате опит да си ремонтирате сами телевизора. 
Трябва да се извадят лентовите канели от т кон борда.Има голяма ламарина над т кон борда, която се сваля и от долу е платката. Лентовите кабели, които от дисплея отиват в т кон борда се свалят, защото няма да може да демонтирате дисплея. 
Ремонт на телевизори Филипс

43philips lentovi kabeli t conПовечето модели на Филипс телевизори имат залепени дисплей.  Но първо да кажем и за лентовите кабели. Те също имат доста сериозна лепенка на лентовите кабели, на снимката сме я махнали вече, но алуминиева лепенка, която трябва много внимателно да се отлепи,защото пречупи ли се кабела, дори и милиметър , няма да прави добър сигнал и телевизора може да работи с различни цветове като размазва малко картината. Също така трябва кабела да се върне отново в перфектно влизане в гнездото без никакъв милиметър разминаване , защото със затването със щипката може да увредите пиновете и тогава да се наложи да сменяте кабел, а тези кабели не са много лесно намерими. 

Също така , драйверите на дисплея, това е зелената малка платка и тя е залепена с двойно лепящо и много добело лепило. Може би това е най-опасното нещо при демонтаж, защото лентовите кабели са на самите драйвери. Ето какво представлява:

43philipsh lepenki draveriзначи и най-малкия по-силен натиск за издърпване или отлепяне може да увреди лентовия кабел, а той няма възстановяване и ще сте за нов телевизор. Сами виждате лепентака, която е отлепена от наш професионалист. Тази лепенка е точно където е лентовия кабел. И най-малкия по-силен натиск, директно увреждате панел. За това молбата ни е да не го правите сами , а да се обърнете към сервиз за ремонт на телевизори Филипс

Какво представлява рамката, за която е залепен дисплея. Това е гнездото, на което ляга дисплея.
За това се обърнете към сервиз за ремонт на телевизори Филипс София. 

За да няма размествания от вибрации и да е по плътен дисплея , в завода са сложили и по четирите дължи около 10 см двойно лепящи лепенки , които заради тях увредата на дисплея може да бъде почти не избежна. Толкова яко са залепени и трудно се свалят, че  докато се опитвате да отлепите и най-малката люспа от дисплея да се отчупи ще е фатално и ще сте за нов телевизор. 
След като се свали дисплея , се сваля и рамката на която стои. Под рамката вече има няколко пласта светолодиоти. Това са плексиглас и филтри, които разсвейват светлината.  Като се махнат и те и остават диодите. На снимката по долу ще видите какво точно имам предивд:

43philips diodi vsichkite

На този етап остана само да се свалят повдигачите на дисплея. Тях сме ги отбелязали с кръгчета.  Филтъра, които и той е за разсейване на светлината - бялото платно е залепено и то с двойно лепящи лепенки. Много трудно се сваля и ако не се внимава може да се скъса, а това става много лесно. Ако се скъса на места, после като се пусне телевизора и там може да има гадно тъмно петно, защото точно на това място не може светлината равномерно да се коригира.
След като се отлепи последния бял филтър остава да се свадят диодите. Всека една ленти има по 2-3 винчета, за да се демонтира. много голяма играчка и игра на нерви е , особено цялото напрежение да се свали здрав дисплея и накрая това идва малко в повече ,но няма как. 

Ремонт на телевизори Филипс София - има звук, но няма картина 

43philips nomer na lentaТова е лед лентата. Ето го и номера на нея. Само по този номер вече може на 100% без да объркате да си поръчате лед осветлението.  След като се постави, дори и да има двойнопелящи ленти на него е хубаво да си върнете винчетата, защото с годините не се знае това лепило колко ще държи , а лентите при работи излъчват топлина и това лепило може с годините да се спече и да увисне някоя лента. От горната страна на снимката се вижда водача, за който говорихме по-горе. За това ако лентата не е с точния номер няма как да влезе водача и да се смени цялото осветление. След като ги смените , много внимателно по същият начин затворете телевизора. Ако дисплея не влезе перфектно в рамката гнезо, после при монтаж на горната рамка и затягане с винтовете ще счупите дисплея. 

Дефект в дънната платка. 
43main boardКак да разберем,че дънната платка е дефектирала. 

При включване на телевизора, андроид системата започва да зарежда, но телевиозра не се стартира. Шарените топки на андроид се въртят постоянно и телевизора блокира на тях и не иска да стартира. Това в 99% от случайте се оправя само с подмяна на дънна платка. Ако искате може да се опитате да налеете софтуер. За цялта ви трябва флашка не по-голяма от 2 ГБ и трябва задължително да е празна. Влизате във сайта на Филипс и теглите най-новата версия за вашият модел и я прехвърляте на флашката. Телевизора трябва да е изключен от контакта. Слагате флашката и тогава го пускате на ново. Той трябва сам да започне да си дърпа инфорамция. Ако и тогава не тръгне телевизора се обърнете към сервиз за ремонт на телевизори Филипс София

 Ако имате още въпроси или проблеми с този модел телевизор на Филипс, то не се колебайте  да се свържете с нас. Може да го направите като натиснете - ТУК

Нашият телевизионен сервиз разполага с безплатен транспорт в рамките на град София. Обслужваме всички квартали на града. На кварталите, които са предградие на София се заплаща 50 лв.

Ако статията Ви е харесала ще ви препоръчаме още няколко интересни статии

:50pus6703 Ремонт на телевизори Филипс София

43pfs5503/12 Ремонт на телевизор Филипс

Етикети:
Сервиз за телевизори Филипис, Ремонт на телевизори Филипс, Тв сервиз Филипс
#ТВ #сервиз #телевизори #Филипс #ремонт  #поправка #София

f t g