Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

50 pus6

50pus6703 Ремонт на телевизори Филипс София

Ремонт на телевизори Филипс. Поправка на телевизори Филипс София - Ем джи си сервиз е специалиран в извън гаранционното обслужване на телевизори Филипс. В тази статия ще ви разкаже малко за модела , ще споделим проблемите му и техните решение във всичките им форми. Нека да започнем с това, че този модел телевизор е доста добро изпълнение и е достъпен като цена за повечето хора. 50" инчовия дипслей си е класиката , а високата резолюция на картината го прави наистина много добър телевизор. Софтуерно е пипнат доста и вече не е необходимо да чакате цял ден за да смените от 1-ви към 2-и канал , или като чуете любимата песен и докато усилите докрай да се порадвате тя вече е свърпила. Определно това нещо като проблем при този модел е изпипане и е качено едно стъпало напред в развитието си. Работи прекрасно с приложенията като YouTube , NETFLIX и т.н. Тук е момента да обърнем и внимание,че при проблем с връзването към NETFLIX това не е проблем на телевизионните техници. Това е проблем, който много често звъннят хора ,че е спряла връзката. Това е връзка онлайн и телевизора не е виновен,че понякога се губи. Също така ако на стария Ви телевизор е имало субтитри, а на новия няма на определен канал , това също не е причина телевизионният техник да ви реши проблема. Но нека да обърнем внимание на голеите плюсове на този модел. Бюджетен, достъпен за нормалния потребител, амбилайт ( патентован от Филипс и невероятна идея) бърз и бихме казали издръжлив. Обаче има нещо специфично за тях. Като минат 4-ата година и започват да правят проблем. Не , няма таймер в тях , който да е програмиран да го разваля на определени часове работа. Няма таймер, който като дойде в сервиза да се пренавие за определено време. Това е МИТ , мит който е измислен от хората, които все нямат късмет понякога и си карат колата в сервиз и след 10 дена се развали и там са пипнали нещо да се развали след 50 км. Няма и никога не е имало подобни изпълнения. Но нека да се върнем сега към телевизора. Щом сте тук и сте на тази статия и за този модел телевизор , то значи ни е пределно ясно,че телевизора вече е развален. След като страда от 2 най-често срещани дефект :
 - Има звук, няма картина
 - не се стартира и индикатора мига 
Тези два дефекта ясно показват ,че Ви трябва сервиз за ремонт на телевизори Филипс
След като пишем тази статия , значи вече сме се сблъсквали точно с този модел и ще ви разкажем и за двата дефектна на този модел. Това не означава ,че модела е много дефектираш. Когато дадено нещо има високо търсене и закупуване и потребление, то е нормално и да идват доста често при нас. Повечето телевизори правят дефекти след 5-а година, но този може би една идея по рано и по надолу в статията ще обясним защо. 
 Има звук, но няма картина
Първо ще покажем какво представлява подсветката на този модел и после ще обясним много ясно как, защо и по какъв начин дефектират и как се отремонтират. Преди обаче да започнем ще го кажем и като приключим темата също : При проблем с телевизора , особено от тези два дефектна , които ще изброим  се свържете със сервиз за филипс телевизори София

Лед подсветка на телевизор Филипс50pus6 back light

Това представлява лед осветлението на вашият телевизор. 5 реда диодни ленти. На един ред има две двойни ленти. Едната е с 5 диода, а другата е с 4. Нашето мнение за по - често дефектирането ,е че този телевизор трябваше да има поне още един ред да може тока да не е толкова силен за 10-те ленти. 12 ленти щеше да му дойде перфектно. 
Ако картината е чисто черна , а не леко сивкава , то значи точно тези ленти някоя от тях е дефектирала. Ако картината обаче е леко сивкава тогава е ясно.че е дефектирал панела. За да бъдете 100% сигурно, трябва да го занесете в сервиз за филипс телевизори
Ако не можете да различите дали е чисто черна картината или е леко сивкава има два вариант да проверите. 
Единия вариант е вечерта в тъмна стая , изгасете лампите и оставете телевизора да си работи. Ако не го виждате къде се намира ,значи е чисто черен, но ако го виждате 50 инчовия сив правоъгълник на секцията или стената, то тогава положението не е много на добре, защото е дефектирал панела. Между другото на тези модели има някакъв малък шанс да се спаси панела. Не всеки сервиз го може, но нашият сервиз за телевизори Филипс се е справял с подобни проблеми в панела не един път. 
Нека обаче да се върнем към дефектно осветление. Телевизора има 6 волтови диоди. Това означава ,че тока към тях е силен и е нормално да дефектират по-често. Също така 6 волтовите диоди. ги прави и почти два пъти по-скъпи , но винаги е рентабилен ремонта. На този модел ремонта излиза от 200 до 250 лв в зависимост от цената на телевизионния сервиз за труд.
Дори и само един диод да е изгорял , то спира цялото осветление. Не препоръчваме да се сменя само единия изгорял диод, защото сме убедени,че до месец отново ще изчезне картината. 
А отварянето на дисплея крие толкова много рискове,че  ако се отваря дори и от професионалисти през няколко месеца, то не се знае кавко ще се случи с телевиозора. Нито ще е полезно за него , нито за клиента ще е рентабилно. За това се сменя цялото осветление и телевизора ще му се радвате поне още 4 години. Разбира се ако не го удари някой токов удар, за който никой не е застрахован. 
Какво представлява смяната на осветлението и защо не е може да се смени на адрес:
За да се смени подсветката, трябва телевизора да се разглоби до основи. Всичко се сваля от говорители до рамки, панел , светловоди , държачи и тн. Тъй като диспеля е много финна част и се чупи много лесно, трябва да се смени в сервиз. Ако се сменя на адрес, вероятността да се счупи е огромна. Също така трябва само специалист да се заеме с това. В интернет има много клипове, които показват как се сменят и на първо четене изгледа лесно, но не е така. 
Телевизори Филипс много са се постарали в завода да го направят доста трудно разглабянето му. Освен ,че има много винтове има също така лепенки, които допълните правят захвата да няма никъде никакви луфтове. Дори дисплея е залепен с някаква ватирана лепенка. Техника,който ще ви прави телевизора трябва да има опит в отлепването на дисплея иначе може да стане проблем, който да не може да се реши. Най-горната рамка по цялата  и обиколка е захваната с малки винтчета. След като се развият , тя пада и дисплея остава открит. След това със специален инструмент се отплепва от долната рамка, защото той е залепен на нея с ватираната лепенка. На 4 места и трябва много внимателно да се отлепи. След това се махат светловодите и се стига до диодите и филтъра, който е на дъното на тавата под лупите на диодите. Този филтър е много яко залепен с двойно залепващи лепенки и ако нямате опит може да го накъсате и после при монтажа и сглабянето на телевизора да има гадни сенки. След като се махни този филтър, диодите също може да са залепени здраво, но имат и много винтчета, които трябва да се развият. След това се поставят новите диоди и се започва всичко в обратен ред. Трябва да се внимава от многото лепенки да не остане някъде ,защото прави после много грозни петна по дисплея. 
Разкрихме някои неща за подсветката на този модел телевизор и последно разкриваме нещо, което е много важно. Споделихме за този модел кое е точното осветление, но има нещо много важно , което производителя го е направил доста сложно. За да се разбере точно какви ленти са на телевизора - има отзадната страна на ламарината след като се свали капака една правоъгълна лепенка , на която лепенка има номер. Това е номера на панела. По този номер може да се разбере кое е точното осветление. До тук добре , всички телевизори са на този принцип независимо от марката. Обаче при Филипс не е точно така. Може да се случи при един и същ номер на панел да излезе два или три различни комплекта диодни ленти . За това по-горе написахме : ПРИ ВСЕКИ ПРОБЛЕМ С ТОЗИ ТЕЛЕВИЗОР ФИЛИПС СЕ СВЪРЖЕТЕ СЪС СЕРВИЗ ЗА ПОПРАВКА НА ТЕЛЕВИЗОРИ ФИЛИПС
Ако имате написаното до сега като проблем с телевизора , не се колебайте да се свържите с нас. Може да го направите след като натиснете - ТУК

Дефект в дънната платка на телевизор Филипс 

Как да познаем,че имаме проблем с дънната платка 
Телевизора се стартира, показва че зарежда, но блокира и не иска да продължи. Върти си софтуера, но не пожелава да тръгне по напред . Това е дефект в дънната платка на телевизора.715G8709-M0B-B01-005K това е модела на платката за този модел телевизор.
Платките не се ремонтират на компонентно ниво, а само със смяна. 
За този модел платка има малко вероятност да се оправи с подмяна на софтуер. Това става само в сервиз за телевизори Филипс , а да се пробване вкъщи едва ли ще стане нещо. Но поне ще ви дадем съвет ако решите да го подмените как да го направите. 
Задължително флашката трябва да е празна. Да не е повече от 2 гб. Влизате в сайта на филипс и теглите последната версия за този модел ъпдейт и го качвате на флашката. Телевизора трябва да е изгасен когато поставяте флашката. След това го пускате и той сам ще започне процеса.50 pus6 duno

Това е дънната платка за този модел. Има бели стикери, които са много важни за да може да е точната платка , Номера, който го описахме горе е модела на платката. Същият номер може да го има на по-голям или по - малък размер телевизори. За това белите стикери са точните номера за панела и операционната система. Дори само една буква или цифра да се разминава телевизора може да дава двоен образ, или да е черно бял , или просто да не иска да тръгне. 
За това - сервиз за телевизори Филипс
Ако все пак решите сами да си я смените и сте намерили точната платка - още един безплатен съвет. Много внимателно вадете кабелите. Понякога са много здраво влезли в купулнга и е трудно да се вадят. С времето пластмасите се изпичат и трябва малко повече сила, а така рискувате да скъсате кабелите. Хубаво е да си я снимате с телефона  , за да може после да си припомните къде точно и кой кабел влиза в букса. Лентовите кабели са важни и трябва да влязат точно до милиметър, за да няма изгаряне на борда. 
Ако статията Ви е харесала и сте добили малко обща култура,  ще ви споделим още няколко подобни статии, които също са много интересни :
43pfs5503/12 Ремонт на телевизор Филипс
Ремонт на телевизор PHILIPS 55PFS6609/12
Ремонт на телевизор Филипс 49PFS4131/12

Нашият телевизионен сервиз предлага безплатен транспорт за цяла София. 
Сервиз телевизори Филипс - Борово
Поправка на телевизори Филипс - Манастирски ливади
Ремонт на телевизори Филипс - Лозенец
Тв сервиз Филипс - кв. Гоце делчев
и всички останали квартали. За предградието на столицата се заплаща 50 лв транспорта
#сервиз #филипс #поправка #телевизори #софия #ремонт

Етикети:
сервиз телевизори Филипс , Поправка на филипс Телевизори, Ремонт на телевизори Филипс

f t g