Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОР PHILIPS 47PFL3188H/12

 

philips 1 copy

Сервиз за поправка на телевизори София ще ви запознае с някой от дефектите на този модел телевизори. Това е марката, която доста често се сбъскваме в сервизите ни. Въпреки това, този модел е доста дълготраен като работа и прави подобни дефекти, които ще бъдат описани по долу,но ги прави след 5-6 година от закупуване и то с доста усилено ползване. Това си е рекорд на фона на новите модели, които още в гаранционен срок доста често дефектират.

Дефект в захранващата платка:
 - имат проблем с нея определено. Телевизора изгасва изцяло и дори индикатора не свети, Много често при дефектирането на платката се чува леко изпукване отзад. В повечето случай се сменя изцяло борда, но има варианти с определени елементи да се отремонтира платката на компонетно ниво, но доста от сервизите не го практуват,защото отнема време. Трудно е даже почти невъзможно да се подмени платката с нова. За това повечето сервизи закупуват от търговците платки втора употреба. Преди да решите сами да си я подмените платката , по-добре се допитайте до сервиз за ремонт на телевизори Филипс. След като платката е втора употреба , това е ясно,че след време може да даде същият дефект. Този модел телевизори и тази захранваща платка си го имат този фабричен дефект. Цената на платката втора употреба е малко по 100 лв  - Захранваща платка за телевизор PHILIPS 715G6163-P0F-000-0020

Има звук, но няма картина:
Ако диспеля изгасне и е чисто черен,но звукът продължава да си работи, то това е най-вероятно дефект в подсветката на телевизора. Филипс имат 6 волтови диоди, което го прави скъп като комплект осветление за този модел. Как да разберете, кое е осветлението и колко струва?
Трябва да се отвори задния капак. На ламарината отзад има една правоъгълна лепенка, която  е изписан номера на дисплея. Обаче има нещо , което е много важно и от голямо значение да се знае и се случва само при телевизори филипс. Номерата на повечето филипс за дисплея не винаги отговарят. Демек ако един даден номер е даден и вътре има 6 реда с двойни ленти, то може друг телевизор със същият номер на дисплей ... вътре да се окаже,че е със 7 двойни реда. За това при телевизори Филипс се отваря до лед подсветките. Ако се стигне до този проблем по-добре се свържете със сервиз за поправка на телевизори Филипс .
Отваряне на Филипс до лед подсветките на пръв поглед е лесно. Развиват се рамките, свалят се държачите на стойките, но до тук е лесно. След това драйферите на дисплея са залепени със здрави лепенки към ламарината. Освен лепенките има и специални омекотени елементи, които от едната страна са залепени за ламарината, а от другата страна за драйферите. И най-малкия по-силен натиск може да скъса лентовите кабели. Ако тов се случи телевизора е за боклука. Също така Холандците са залепи дисплея за рамката на която ляга самият той. От четирите страни има около 10 см лепенки, които заковават дисплея за рамката да не мърда. Това рискува счупването на дисплея. Ние като професионалист всекидневно се сбъскваме с този проблем и може смело да твърдим,че имаме опит в отремонтирането на подобни екстремни ремонти. За това не се колебайте да ни потърсите. Може да го направите след като натиснете ТУК

Ако статията Ви е харесала Ви препоръчваме още една доста интересна:
Ремонт на телевизор Филипс 49PFS4131/12

Сервиз за телевизори Филипс София
Ремонт на телевизори Филипс София
Телевизионен сервиз Филипс София

f t g