Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Ремонт на телевизор LG 49uh8507

Поправка на телевизор LG София - Сервизен център Ем Джи Си е специализиран в ремонтите на телевизори LG. В тази статия ще поговорим малко за качеството и дефектите на този модел телевизори. Висока резолюция, здрав и дебел дисплей, високо качество на изпълнение и се нарежда на едно място с вечната си конкуренция от Самсунг по качество. 
Винаги сме съветвали нашите клиенти, че най-често и оборотни телевизори са ЛГ и Самсунг. Имат някакви малки разлика, но Самсунг имат по-добри дизейнерски изпълнения. Обаче този модел на Лг са се справили доста добре и не отстъпват на Самсунг.
По-надолу ще споделим два от най-често срещаните дефекти.

 - Индикатора свети, но не приема командите от дистанционното:

Това е ясен знак,че има проблем с дънната платка. Не съветваме да правите опити с разни флашки и подобни средства да се опитвате да актуализирате софтуера му, защото това ще е напразен ход. При подобен проблем се свържете със сервиз за ремонт на телевизори LG.
Ще обясним възможно най-кратко и ясно, защо трябва да се свържете със сервиз. Платката не подлежи на ремонт със смяна на елементи или процесори и т.н.
Винаги ремонта и решаването на проблема е със смяна на цяла платка
Защо не я смените сами?
Защото има много категории от неща, които трябва да се гледат преди закупуването на платка. По модел на телевизора няма как да разберете с точност номерата на платка. Има различни стикери и номера по нея, които определят точността на платката. Дори и само една буква и цифра да не отговаря, то телевизора има голяма вероятност да не заработи.
Например, този модел дънна платка за телевизора е EAX66773704 (1.1). Номерата, които започват с EAX това е модела на самата платка. Има друг номер EBT64223305-2 това е номера, който вече отговаря за дисплея. Ако първият номер е същият, а втория има леки разминавания телевизора няма да тръгне. Или може би може да тръгна , но да е например черно бял ( това от опит го знаем). За това трябва и двата номера да са едно към едно. 
Защо дори и за смяна да се обърнете към телевизионен сервиз за поправка на телевизори LG.
Дори и да изглежда лесно за смяна, заради самото развъртане не 4 винтчета, не мислим,че е точно така. Трябва да се внимава с лентовите кабел, буксите на другите кабели. Имало е случай, в които клиента е си е сменял платката,но не му приема командите от дистанционното.
За повече информация не се колебайте да се свържите с нас.

Има звук, но няма картина:

В този модел дефектите може да са два. 
Ако изчезне картината,но звук продължава да има е дефектна или подсветката или панела. 
Когато дефектира панела, това няма оправяне. Панелите много рядко се доставят , а цената за този може да надхвърли 600-700 лв. Гаранцията за тях е месец. Тази гаранция си я дава производителя. Обаче те това го имат като фабричен дефект и мисля,че не си заслужава подмяна да панел, след като може след време пак да дефектира. За да разберете дали Ви е дефектирал панела или подсветката може да го направите много лесно. 
Когато телевизора е в работен режим, с два пръста почукайте леко по дисплея, за да видите дали оставят бели сенки след почукванията. Също така ако е тъмно в стаята и пуснете телевизора и екране не е чисто черен, а леко сив, то това е 100% дефектен панел и за съжалние сте за нов телевизор. За повече информация се свържете със сервиз за ремонт на на телевизори LG
Ако картината е чисто черна, звук си има, тогава сте за сервиз. Изгоряла е лед подсветката.
Какво представлява лед подсветката и как се сменя?
 - На този модел телевизор Lg има два броя лед ленти. Те са монтиране върху голям радиатор за да охлаждат от топлината на лентите, но това по-скоро не ги прави по-здрави, а предпазва плексигласа от стопяване. Въпреки,че вече сме имали случай със стопяване на плаксиглас, а това е масово при някои модели самсунг - Натиснете тук, за да прочетете за Тези модели Самсунг

На пръв поглед може да изглежда лесно подмяната на лед подсветката. Има десетки клипове в интернет как се сменя лед осветление на различни марки телевизори, но ако нямате опит, ние като професионалисти - НЕ препоръчваме сами да го правите. Много са чувствителни дисплейте, много трябва да се внимава с лентови кабели, защото се късат памук. Също така има много нови ленти, които се продават с обърнати плюс и минус и при най-малкото невнимание изгаряте осветлението. Също така не трябва нито една прашинка да влиза между пластовете светловоди, защото ще излизат черни петна по дисплея. Всяко едно повторно отваряне на телевизора до лед лентите рискува все повече увреждането на телевизора. Телевизора се разглабя до основи. Почти няма елемент от него, който да не се сваля при подмяната на лед осветлението. За това не се колебайте и се свържете със сервиз за поправка на телевизори LG. 
Ako имате още въпроси - не се колебайте и ни потърсете. С удоволствие ще отговорим на всичките Ви въпроси и ще дадем правилното решение за вашият проблем. Това може да го направите, след като натиснете - ТУК

Ако статията Ви е харесала - отдолу ще дадем линкове за други подобни интересни дефекти

Ремонт на телевизор LG 43uh603v backlight/ Синьо-Лилава Картина

Ремонт на телевизор LG 49UB850V

Телевизионен сервиз LG София
Ремонт на телевизори LG София
Поправка на телевизори LG София
Телевизионен сервиз Lg София

Безплатен транспорт за София

f t g