Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Сервиз за поправка на телевизори СОНИ / SONY 

Сервизен център Ем Джи Си ще Ви запознае с най-често срещаният дефект на този модел телевизор. Ние имаме опит в ремонтите на телевизори, който вече стои зад нас повече от 13 години. 

Ремонт на телевизор Сони KDL-48R550C

Дефект в подсветката.
Този модел телевизор както и всички останали сонита при дефект на подсветката няма да реагира както всички останали телевизори да има звук ,но да няма картина. Софтуера на сони изключва телевизора при всякакво нередно нещо по апарата. Програмиран е обаче сам да се диагностицира и да си казва какво му. Когато е изгоряло осветлението, телевизора започва да премигва червеният му индикатор. Ще поясним:
Когато е дефектно осветлението червеният индикатор мига 4 пъти. Много  често , когато говорим с клиент по телефона и сподели,че индикатора мига ни казват,че мига постоянно. Дефактно е така, но мига с леки паузи. Писнемо ще се опитам да обесня : * * * * пауза за секунда  * * * *  пауза  * * * * пауза * * * * и така постоянно го прави с много лека пауза. Дори самите Вие може да проверите в интернет какво означават миганият. Пишете в гугъл модела на телевизора и 4 blink. Трябва да сте наясно,че освен осветлението, то може да е и захранването на осветлението, а не самите диодни ленти. Обаче от 100 телевизра само 1 може да е захранването на осветлението. За по-дълга информация какво може да е се свържете със сервиз за ремонт на телевизори Сони.

Какво представлява лед подсветката на този модел телевизор. Това са хоризонтални ленти, които се намират под дисплей с диоди на тях. Както е ясно марката Сони е стрикна и доста елегантна сглобка има самият апарат. Ако искате сами да си смените диодите е по-добре да се информирате как става. Повечето клипове, които ги има в мрежата изглежда много лесно и може би е така за хора, които са го правили стотици пъти и това са сервизи за телевизори. Лед подсветката на този модел не се предлага за този момент от сони и трябва да се слага аналог. Години наред по сервизите се слага аналог и можем смело да твърдим,че не са по-лоши като качество от оригиналните.
За да се стигне до лед лентите, трябва да се разглоби целият телевизор до основи. махат се заден капак.тонколони, лентови кабели, рамки. дисплей. филтри и тн. Има голяма верояност ако нямате опит в това нещо има голямо вероятност да увредите дисплея. Лентовите кабели много лесно се разплепват при най-малкото дърпане - това няма възстановяване. По-добре се свържете със сервиз за телевизори Сони
За повече информация се свържете с нас - ТУК

f t g