Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Поправка на телевизори Сони , ремонт на SONY KDL-32RE403

С няколко думи като оценка за този модел телевизор на Сони. Практичен, изключително качество  на картина. Супер изчистен откъм цветове и най-вече : Прекрасна работа на софтуера , без никакви бугове , забавания или засичания. Въпреки по-високата му цена от нормланите други 32" на Самсунг , LG, Neo, Panasonic, Finlux, Philips ...  Качеството е доста по-добро.

Сервиз за поправка на телевизори Сони - София ще ви запознаем с някои от дефектите на този телевизор SONY KDL-32RE403:

Не се стартира. Идикатора отдолу свети 6 пъти. Сони е марката , която както и панасоник се диагностицира сама. Светло-диода мига протоколно и дава ясно пояснение къде му е дефекта. 6 броя мигания е подсветката ( лед осветлението на телевизорът)
Ако вашият апарат така се държи , моля да се свръжите със сервиз за ремонт на телевизори Сони SONY.
Накратко ще обясни, защо трябва да го закарате на сервиз :

Разглабянето на телевизора , за да се достигне до осветлението трябва да е много внимателно, защото крие рискове. Всеки един елемент от телевизора се демонтира и чак след това се стига до осветлението. Самият дисплей се сваля и задължително се слага на място. което не крие риск за неговото нараняване. Също така трябва в помещението да е чисто и без да е пращно. Панела или както техниците си имаме термин за него "люспа" има драйвери ( това е малка зелена платка с SMD елементи по нея, която е захваната за люспата с лентови кабели. Тези лентови кабели за захванати за диспеля фабрично залепени. Най-малкото им увреждане прави диспеля дефектен. Не се сменят или възстановяват.
Sony 17Y 32_7020_36_REV01_160720 - това е номерът на лед лентата. която е с радиатор. Има и аналог на нея.

Дефект в дънната платка:

Не се стартира телевизорът. Не приема никакви команди от дистанционното. Идикатора мига постоянно около 8 пъти с леки паузи. Това е знак , че има дефект в дънната платка. Наясякъде по форуми може да има много изписано , за това ,че трябва да се подмени софтуер и тн .Има такава вероятност да има проблем със софтуера и чиповете с информация да не могат да комуникират помежду си и това да е проблем със стартирането на телевизорът, но проблемът се отсранява само и единствено в сервиз за попрвка на телевизори Сони. Препоръчваме да не сваляте на флашка софтуер и да се опитвате да го "налеете" в телевизорът. Тогава гарантираме, че ако наистина има проблем със софтуера , може тотално да увредите дъното.

1-889-355-13 (173463313) Y200A900C - това е номера на дънната платка за този модел телевизор на Сони.

Проблем с Wi - Fi модъл.

Не намира никаква мрежа. Иконата за интернет стои бледа. Много рядък дефект , но се случва.
J20H078 1-458-751-13 Това е номерът за WI Fi модълът. Може да си го смените и сами, но задължително се консултирайте със сервиз за ремонт на телевизори Сони. При отварянето на апарата и демонтиране на стария модул, снимайте с телефона как е поставен , за да може да сте убедени,че няма да объркате нещо.

Захранване:

Никаква индикация на ток в телевизорът. Светлинният индикатор отдолу не свети. Това е дефект в захранване. Най-малката беля в този модел на телевизор. Отремонтира се лесно , но само в сервиз за телевизори на Сони

 

Сервиз , телевизори , Сони , SONY, ремонт , поправка

 

f t g