Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Поправка на телевизори Сони, Sony KDL-50W656A

Сервизен център Ем джи си . ще ви запознае с най-често срещаните дефекти при телевизори Сони и по-точно модел  KDL-50W656A.

Дефект в майн борда :

Ако телевизорът Сони не иска да стартира и индикатора му отдолу мига от 6 до 8 пъти, не приема никакви команди от дистанционното , в 99% от случайте е дефект в дънната платка на телевизора. Дъното е платката, която не се отремонтира , освен подмяна чипове на софтуер , а директно се сменя. 
1-888-390-11  173427811 Това е номера на платка. Не препоръчваме да се купува втора употреба, а да се свържете със сервиз за ремонт на телевизори Сони и просто да си я поръчате от тях, или да го занесете в сервиз.

Друг сигнали, че е дефектна дънната платка : В работен режим , може да се стартира нормално и да работи от 5 до 10 мин и изведнъж образа става леко размазан с преобладаващо червен цвят , осовбено около лицата на хората. Работи няколко минути и може да се изгаси сам. При повторно ключване , това се забелязва отново и веднага. Когато апарата не е работил повече от час , може и да тръгне отново номрлано и след няколко минути да прояви същият дефект. 
Свържете се със сервиз за ремонт на телевизори Сони SONY

Дефектен панел

Забелязва се,че моделите на повечето телевизори СОНИ започват да проевяват дефект в дисплея. Ако телевизорът ви започне да изкарва черти - вертикални с различни цветове , това е дефект в панела. В някои случай може и да има само една лека черна черта. Това не пречи на работата на телевизор, може да го гледате така и години. Също така може да излезе втора,трета и тн черти за напред във времено , но този дефект не подлежи на ремонт.

Дефект в т кон борда :

Има звук, подсветката свети , но няма никаква картина. Това най-вероятно е дефект в този борд. Подменя се само и единствено с чисто нов и във сервиз за поправка на телевизори Сони. 
Номера на борда е T550HVN08.2. Ако решите в домашни условия да го смените, много трябва да внимавате с монтаж. Препоръчваме да снимате как е монтиран стария с телефона и после да сверявате дали всичко е правилно поставено. Много внимавайте с лентовите кабели. Дори и 1 мм леко да е крив или да не е сложен както трябва, пречупен леко смачка и тн . може да увередите борда или по-лошо. Лентовите кабели от т-кон борда отиват към драйверите на дисплея.Не препоручваме да ги сваляте за почистване ако имате съмнение,че може да са замърсени и картинта да не ви е ясна. Това само и единствено във сервиз за телевизори Сони

сервиз, телевизори, ремонт, поправка, сони, SONY

f t g