Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Поправка на телевизор Сони kd-55xf9005

Сервизен център "Ем джи Си" ще дадем кратка информация за този нов за 2020 година телевизор Сони.

Няма образ

Звук перфектен, но картината е чисто черна. Това е дефект в лед баровете на телевизорът. Ремонт на този дефект строго НЕ препоръчваме в домашни условия. Причините са няколко :
 -Голям дисплей, който много лесно се усуква, пука или драска. 

 - Не трябва да се пипа с пръсти от вътрешната страна, а се демонтира само и единствено с "мечи лапи"

 - Достигането до лед осветлението се случва с демонтаж на всеки модул от телевизорът.
 - Лентовите кабели трябва да са предпазно поставени, защото се късат изключително лесно, а съсат или леко смачкат, те не се сменят и десплея повече не може да фукционира, Сони е единствената марка, която не доставя дисплей като резервна част. Задължително трябва да се свържите със сервиз за ремонт на телевизори Сони.

173702831 / 1-983-107-31 / A2207390A :

Това са номерациите. които отговарят като информация за точните номера за подсветката на телевизор Сони с модел kd-55xf9005.

Дефект в майн борд - дънна платка.

Сони е марката , която сама се диагностицира. Светлинният индикатор отдолу премигва с определен брой мигания и така показва какво точно му е ... Миганията за дефект на майн борд са от 6 до 9 мигания . Мига 9 пъти има една много кратка пауза и продължава пак да мига 9 пъти и така постоянно. Платката не подлежи на ремонт. Само със смяна и се поръчва директно от складовете на Сони в Европа. Доставката е за 24 часа. Има малка вероятност да има проблеми със софтуера, но това не може да се направи по стандартния начин със сваляне от официалния сайт и наливане с флашка в телевизорът. Задължително Сонито трябва да се занесе в сервиз за ремонт на телевизори Сони

A2197250A / 1-983-249-31 Това е номера на дънното. След като се достави от Сони, тя идва без никаква информация в нея и трябва да се сложи всички данни, които отговарят за този модел , включително и серийният номер.

Дефект в захранваща платка

Никаква индикация за напрежение в телевизорът. Светло диода не свети и не приема никакви команди от дистанционното.

Това са ясни признаци за дефект в захранването. То подлежи на ремонт в повечето случай. Ако много е изгоряло от например високо напрежение в електроразпределението, тогава се сменя.

147471511 / APS-419 / 1-983-329-11 - това е номера на захранващият борд. Най-добре е да се закупи нов, но трябва да се свържите със сервиз за ремонт на Сони телевизори, за да ви се достави директно от фирмата Сони. Може и сами да си я смените в домашни условия, но задължително преди да демонтирате старата платка я снимайте с телефон, за да ви е по-лесен монтажа. Ако отваряте телевизора и до преди това е бил включен в контакта, оставете го няколко часа изключен от контакта, защото напреженията в захранването са високи и може да Ви хване остатъчен ток от платката.

Интересен дефект в този модел:

Не приема командите от дистанционното. Работи номрлано и може да се включва от бутоните, които са на самият телевизор. Ако имате подобен дефект се обадете на сервиз за телевизори Сони

f t g