Copyright 2024 - Телевизионен сервиз

UE58J5200AW Ремонт на телевизори Самсунг София

58samsung

 

Ремонт на телевизори Самсунг София, Сервиз за телевизори Самсунг София - Ем джи си е лидер в извън-гаранционното обслужване на марката. В тази статия ще разкажем за най-често срещаният дефект в този модел. Вече дори и да е стар модел от 2015 година, той още работи в повечето домакинства безотказано, но разбира се вече са минали 6-7 години и може да се очаква дефект. 58" и много рядко срещан като инчове. Иначе от този модел има 40/48/55 масови са.  Най-често срещаният проблем е - има звук, няма картина
Ако имате този проблем се обърнете към сервиз за телевизори Самсунг София

Какво представлява и защо се случва този дефект. 
Лед подсветката си има определен живот. Забелязва ли сте как дори и на новите коли дневните светлини на някои от тях е отказал. Кола на 4 години и едната дневна светлина не свети. Те също са диодни светлини и са подложение на почти същото напрежение както и тези на телевизорите. Следователно колкото повече се кара колата дневните светлини светят и идва момент, в който някоя от лявата или дясната светлина изгасва. На същият принцип са и телевизорите. Колкото повече се гледа един телевизор, то толкова повече се скъсява живота на лед подсветките. 
Сега ще си кажете : Да го мисля колко го гледам ли?
 - Ами не! 
Телевизора е купен, за да се гледа и да не се мисли кога ще изгори и т.н. Ние от нашият телевизионен сервиз винаги съветваме нашите клиенти при закупуването на телевизора просто да си удължат гарнацията с още 3 години.  Удължаването на гаранцията в парична единица е в зависимост от класа и цената на телевизора и разбира се инчовете. Ако е ниско бюджетен телевизор 32''за 300 лв, цената за още 3 години гаранция е под 100 лв. За 65" инча е около 200лв. 
Но това е техника, която рано или късно ще се развали и за това сме ние. 
Гледайте и се наслаждавайте без да го мислите телевизора. Най-много да се развали подсветката, сменя се с нова на прилична цена и го гледате още толкова година без да го мислите и ако искате и нон стоп. Разбира се при гръмотевични бури е хубаво да е изкл дори от контакта. Даже по-скоро телевиозра може да не е толкова голям проблем да е включен в контакта, а по-голям проблем ще е ако тв приемника на цифровата телевизия е включен в контакта и прави бели , за които ще напише малко по надолу в тази статия. 
Нека сега да обърнем вниманието към изгарянето на подсветката - Има звук, но няма картина .58 podswetka

На изображението се вижда какво представлява комплекта на този модел телевизори. Това са 12 броя лед ленти с по 7 диода на една лента. Дори и само един диод да изгори може да спре цялата подсветка. Може и само една лента да спре. Ако спре само една лента става една хоризонтална тъмна около 10см ивица,която прозира и пак се вижда картината. 
Как да разберете кое е вашето осветление. 
Отваряте задния капак на телевизора и някъде в ляво или в дясно има една бяла правоъгълна лепенка на която пише модела на дисплея. По модела на дисплея може да разберете кое е точно вашето осветление. При самсунг не е проблем и само по модела, но за 58" модел излизат две различни подсветки. едната е с 14 ленти, а другата подсветка е с 12 ленти. Дори и да се объркате и да си поръчате тази с 14 ленти, няма какво да се притеснявате. Те са еднакви. Просто ще Ви останат две резервни. 
Как се сменя лед посветката на Самсунг - Отговора е лесен - в сервиз за телевизори Самсунг

Защо трябва да се смени подсветката в сервиз за поправка на телевизори Самсунг, а не става у дом, или просто сте видяли по клипове как се сменя и е много лесно и решавате сами да си я смените?
Защото ако нямате опит шанса да увредите телевизора е много голяма. Също така телевиозра се разглобява до основи и това няма как да се случи на холната маса у дома или на кухненската и да се слага дисплея на дивана или на омекотени одеала. Много е чувствителен и гъвкав и най-малкото погрешно движение може да го увреди. За да се стигно да свалянето на дисплея се минава през доста демонтаци. Има елементи , предпазни ламарини, освобождават се драйверите на дисплея. Драйверите на дисплея са най-чувствителни към увреждане. Фабрично са залепени за дисплея и откъсне ли се или се скъса малко ще излезе една огромна дебела вертикална черта и това няма как да се възстанови. А това, което описахме за драйверите и най-често срещатана беля при отремонтирането на лед подсветки от човек, който не е професионалист или няма опит в ремонт на телевизоири . Над дисплея и нещото , което го придържа да не падне напред е рамката. Тази рамка е на щипки и освобождаването не е много лесно. Ако има по силно придърпване на рамката тя притиска дисплея и може да го спука. След като се освободи предната рамка идва времето на махането на дисплея. Тук е тънкият занаят за лентовите кабели,за които писахме по-горе. Трябва да се освободят и да стоят свободни и при повдигането на дисплея  трябва да се внимава да не се закачат за долната рамка , на която ляга дисплея.  Панела не може да се свали с ръце, защото както казахме той е много тънък и лесно се усуква и може да се спука. Също така е от голяма значение къде се поставя. Телевизора насъбира статично електричество и много лесно ми се лепят прашинки. Трудно се забелязват, но после като се пусне телевизора и стоят едни малки черни точици, което дразни зрителя. 
След махането на дисплея идва време на долната рамка. Тя също е на щипки, но вече като го няма дисплея и става малко по-лесно, защото няма напрежението ,че може да се увреди нещо. Тя вече може да се махнат с нещо тънко и метално. Ако телевизора е на повече години и е работил доста чосове е нормално пластмасата да се е спекла и някои от щипките  да се счупят, но това не е проблем, а на против  - нещо нормално е .След като се махне рамката и остават плексигласа - светловодите. Тези светловоди и плексиглас най-много насъбират статично електричество и на тях най-много се лепят прашинки, но поне са видими с просто около. Като се махнат и те вече оставят диодите и светлоотразителното фолио, което и то трябва да се демонтира. Обаче за да се махне то , трябва да се махнат повдигачите. Повдигачите играят ролята да държат плексигласа и светоловидите да не лягат върху диоте. Повдигачите се махат малко трудно. Те са със пластмасови щипки, които се захващат от външната страна на ламарината. Много голяма играчка е когато има такива щипки и под някоя платка. Това означава.че трябва да се демонтира някоя от платки. След като се демонтират и те вече остават диодите. Диодите са залепени с двойно лепяща лепенка и много добре са залепени и трябва с нож или нещо по-здраво, за да може да ги отлепите. Същото така по вертикала има много здрави залепящи ленти - тиксо , което с право е сложено от производителя. защото в работен режим диодите излъчват топлина и трябва да са много добре захванати. Например Филипс телевизори слагат диодните си ленти с винчета и въпреки това слагат и двойно лепящо - за по сигурно. Свалят се диодите и се подменят с новите. След това всичко, което написахме по-горе се започва в обратен ред. Има една много важна забележка, която трябва да прочетете внимателно и да я запомните. При поставянето на дисплея на долната рамка, трябва да е влязал в гнездото перфектно иначе вероятността да се счупи дисплея при захващането на горната рамка е 100%.Например ако не е добре поставен и при сглобяване на телевизора вероятността да видите - това е огромна :

58 schuopena

До тук изброихме поне 5-6 причини поради, които дори и много внимателно да сте прочели статията може да увредите телевизора. За това се обърнете към сервиз за ремонт на телевизори Самсунг София .

Дефектна дънна платка. 
Много рядко дефектират платките на тези модели. Както писахме по-горе вероятността да дефектира по-скоро може да е от гръмотевична буря , която платка може да бъде ударена от токовата вълна от цифровия приемник през HDMI входа.
bn94-10476B - това е номера на платка.  Много хора я бърка с номера, който започва с BN41- ... този номер е модела на платка, а номера, който започва с BN94 това е номера на платката за този модел телевизори. Номера отговаря на характеристиките и панела на телевизора. Дори и само един номер да се разминава, телевизора може да не тръгне или да има обърнат образ или да се рестартира и тн. Номера BN94  го пише на бял стикер на платката и е задължителен при закупуването на Нова. Казваме закупуване на друга платка,защото тези платки не подлежа на ремонт от компонетно ниво. Сменят се. А когато е ударена от гръм особено от цифров приемни, то тогава удря главният процесор, а той не се сменя. Удря го , защото HDMI  портовете се управляват от него. В изображението отдолу Ви показваме да имате някаква представа какво представлява дънната платка и се вижда малката правоъгълна лепенка - стикер, на която пише номера BN94.58 dynna platka
В червено показваме къде точно да го търсите ако решите сами да си смените платката. Ние като префосионалисти НЕ препоръчваме да го правите сами ако нямате опит. За това се свържете със сервиз самсунг за телевизори София

Ако имате още въпроси или нещо друго като проблем на телевизора , не се колебайте да се свържете с нас. Може да го направите след като натиснете. - ТУК

Ако ви е харесала статията и искате да прочетете още някоя подобна с подобни модели и дефекти телевизори може да прочетете тези : 
Ремонт на телевизор Самсунг 43ru7102
Ремонт на телевизор Самсунг 55RU7302
Ремонт на телевизор Самсунг ue46f5000aw

Нашият телевизионен сервиз предлага безплатен транспорт в рамките на град София
Ремонт на телевизори София - Бели Брези
Поправка на телевизори София - Борово
Тв сервиз Самсунг - Стрелбище
Ремонт на самсунг телевизори - кв. Гоце Делчев
Сервиз Самсунг София - Манастирски Ливади
Тв ремонти Самсунг - Бъкстон
Ремонт на самсунг телевизори София - Младост 
Поправка на телевизори София - кв. Лозенец 
и всички други останали квартали. Кварталите, които са в предградието на София като Владая, Княжево, Банкя, Кремиковци и т.н. се заплащат 50 лв в едната посока.
#сервиз , #поправка #телевизори #ремонт #самсунг #ТВ #твсервиз #сервизсамсунг #поправкателевизори  #ремонтсамсунгтелевизори 

f t g