Copyright 2024 - Телевизионен сервиз

Ремонт на телевизор Самсунг 55RU7302

Поправка на телевизори София, ремонт на телевизор Самсунг от серията RU7300/02/03

Сервизен център Ем Джи Си е специализиран сервиз в ремонтите на телевизори Самсунг

В тази статия ще изброим някои от дефектите на този модел телевизори. 
Този път ще започни не с най-често срещаният дефект - поддсветка, а с дефект в дънната платка.
Как може да познаем,че е дефектирала дънната платка на телевизора:
 - Спира да приема командите. Започва да функционират само някой бутони на дистанционното. След известно време нито един бутон не реагира. Натискате бутона, който е отдолу посредата, точно под логото на Самсунг ( там има пусков бутов ) и при натискането му телевизора не иска да тръгне. 
По някога може да се включи за секунди, да изпише смарт телевизор и отново да се изгаси и червеният индикатор отдолу да продължи да си мига известно време и после спира.
Ако имате подобни проблеми се обадете на Сервиз за телевизори Самсунг .а
BN41-02703A -BN94-14277F това са номерата на дънната платка. Първият номер, който започва с BN това е номера на модела на този тип платки. Следователно винаги се гледа вторият номер. Това е номера, който отговаря точно за този можел телевизор и най-вече за този модел панел, който има телевизора. Следователно ако имате такива проблеми с телевизора, това е вашата платка. Обаче много често се случва в един модел телевизор да има две различни платки с леко разминаване на букви или цифри в платките. Най-добре е да се свържите или занесете телевизора за диагностика в сервиз за поправка на телевизори Самсунг. Дънните платки не подлежат на ремонт. Сменят се изцяло с нова или донорска от някой тв със счупен дисплей. При тези дефекти, които описахме е съвет от нас да не си правите труда да сменяте софтуери, флашки , наливане на памет. Ефекта ще е нулев. Ако имате повече въпроси свързани с подобен проблем, не се колебайте да ни потърсите. Може да го направите след като натиснете - ТУК

Проблем с подсветката :
 Най-често срещаният дефект, а тези модели на самсунг NU, RU, QU правят големи бели. Q серията или както я наричат Q -лед има основен дефект изчезване на картината, но подсветката свети. Това е дефект в панела,но скоро ще има изписана статия и за този "кауза пердута" за ремонт телевизор.
Първо може леко да потъмне в някой от ъглите. Това случи ли се, веднага го изгасете и занесете в сервиз за телевизори Самсунг. И ще споделим защо. Този модел телевизори преди да започнат да изгарят подсветките, трябва да забележите ако имате ярки светлини отдолу.  Когато лед лентите тръгват да изгарят, те адски много нагряват, а самото награвяне е проблем и прави после ремонта х2. Това е , защото има плексиглас ( светловод), който ляга точно на диодите и когато те награвят и го стопяват. Телевизора има две диодни ленти
led podsvetka 55RUт


това са двете ленти на този модел. Дори и само едната да е изгоряла се сменят и двете. Телевизорът е много труден за отваряне и за това се обърнете към сервиз за поправка на телевизори Самсунг. Задния капак е с щипки , а има и модели, който са залепени с двойно лепящи. Стъклото е адски тънко и много лесно се пука. Ако решите сами да го отваряте, не го правете с нож, защото има лентови кабели от дънната платка към панела , или отдолната страна са лентовите кабели на самият панел. Те имат предпазна ламарина, но ако използвате тънък уред за отваряне на капака и много лесно той влиза под ламарината и директно реже лентовите кабели и след това няма възстановяване. Лед подсветката не е много скъпа, но стопен ли е плексиглас, това увеличава значително ремонта. От 10 телевизора 9 са за смяна на плексиглас.
Тези модели от близо година са едни от най-често идващите за ремонт телевизори от Самсунг.
Ако статията Ви е помогнала за повече информация се свържете с нас. Може да го направите - ТУК

Ако Ви е било интересно ще споделим още няколко подобни статии с подобни дефекти:
Ремонт на телевизор Самсунг

       Samsung UE49NU7092U Ремонт на телевизори Самсунг .     

Поправка на телевизор Самсунг
Телевизионен сервиз Самсунг
Ремонт на телевизори Самсунг

Безплатен транспорт за град София:
Ремонт на телевизор Самсунг - Стрелбище
Сервиз за телевизори  - Бели Брези
Поправка на телевизори - Лагера
Сервиз за Самсунг - Красно село
Поправка на телевизор Самсунг - Лозенец
Телевизионен сервиз Самсунг - Манастирски Ливади
Сервиз за поправка на телевизори - Хиподрума
Ремонт на телевизори - Младост
Телевизионен сервиз - Люлин

f t g