Copyright 2024 - Телевизионен сервиз

Сервиз за ремонт на телевизори Самсунг - София - поправка - ремонт - телевизор samsung

Поправка на телевизор Самсунг , Samsung UE55H8000SL

Сервизен център "Ем Джи Си" ще Ви запознае с някои дефекти на този модел телевизор на Самсунг. Дълго-годишният ни опит може уверено да издаваме най-често срещаните дефекти на модели телевизори. Специализирани сме в ремонтите на телевизори като #Samsung #LG #PHILIPS #SONY #NEO #FINLUX #Toshiba и т.н Някои от дефектите са популярни и може да се каже.че са фабрични, но има и такива, които са единични случай и не може да се каже,че постоянно дефектира определен модел с даден дефект. Точно такъв е и случая с този модел телевизор на Самсунг. 8-ма серив на самсунг е предполседната висока серия на марката, което го прави скъп. качествен, пълен с екстри и управления, но това го прави и уязвим към дефекти.

 

CY-VH055DSLV1H - дефект в панела. 
Ремонт на телевизор Самсунг : Има звук, но няма картина. Ако телевизорът има звук. но няма картина, то дефектите може да бъдат два. Единият е дефектен панел - прекъснат (дефектирал) драйвер на панела или лед осветлението.
Когато картината изчезне, но лед подсветката свети - това може да се разбера, когато екрана е тъмно сив или като почукате леко с пръсти по дисплея, докато работи и остават бели сенки след потъпванията. Ако е така , то дефекта е в панела на телевизора, но трябва да се обърнете към сервиз за поправка на телевизори София .Това, което описваме като дефект не е 100% диагностика и трябва да се свържете с професионалисти. Не е гаранция на 100%,че това може да е дефект в осветлениете, защото и Т-кон борда, който управлява самият дисплей, дава подобни симптоми. Практиката с този модел досега при такъв проблем се е оказвало винаги дефектен панел. Обаче в други подобни модели на Сансунг особено във F серията е на 99% т-кон борда дефектен.
Ако екрана е чисто черен и звука си работи нормално, то тогава вече може да се говори за дефект в подсветката на телевизора. Не правете опити да си сменяте осветлението сами, защото телевизора се разглабя до основи и много лесно може да го увредите, особено самите лентови кабели. Има две диодни ленти. които не са много скъпи, но най-добре се обърнете към сервиз за ремонт на телевизори самсунг.

BN94-07389E, BN97-08311K - дънна платка

Тук нещата стават по-сериозни. Дефектиране на дънната платка е най-често срещаният дефект в този модел на самсунг. Ако телевизорът се рестартира, показва само смарт тв и гасне и започва на ново, то вероятността е дефект в дънната платка. Трябва да се свържете със сервиз за телевизори Самсунг , за да се направи правилната диагностика. Има ли сме случай, в които телевизора се рестартира, но дефекта в захранваща платка. Може да се заблудите ако изключите дъното и телевизора започва да работи без да се рестартира. Това е един от начините за да направите диагностика.че е дефектен основния борд, обаче има и друго : Когато се изключи дъното от захранването и осветлението запали и не се рестартира телевизора, то нека не забравяме,че управлението, защитите и софтуера са в дънното и то е изключено. Следователно не може да се самодиагностицира и не се изключва.
Има ли сме случай, в които като сменим захранването. но телевизора стартира нормално се оказва дефект в осветлението, но захранването беше от по-малък инч телевизор и напреженията бяха по слаби и заради това заработи.но това е временно решение. За това не правете опити за ремонт вкъщи, а се обърнете към сервиз за поправка на телевизори.
HDMI - не работят. 
 - Да! Това е най-често срещаният дефект. Натоварен от конзоли, приемници и т.н. толкова много се скъсява живота на телевиозра, че може да кажем,че това е най-често срещаният дефект. Това става само и единствено с подмяна на дънната платка, но за съжаление вече я нама наличност в България. Само и единствено с поръчка от чужбина и то втора употреба. съвместими към този моедл на самсунг 55" става и от същият модел, но 48". 
На риск ако имате подобен проблем, може да я поръчате и то от 48" и гарантираме,че няма да има проблем. След като я поръчате най-добре се обърнете към специалисти в ремонта на телевизори
Ако имате въпроси към статията или се нуждаете от сервиз за ремонт на телевизори Самсунг, може да го направите като натиснете - ТУК

 

f t g