Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Поправка на телевизори Самсунг София. Сервизен център ЕМ ДЖИ СИ ще даде подробна информация за телевизори самсунг UE50MU6102K като качество и като най-често срещаните дефекти

Новото поколение на този модел самсунг е добро като дизайн.Панелът е изключително добър с перфектна резолюция. Ултра тънък с високо качество. За съжаление една от най-добрата марка телевизори , крие и своите проблеми. Този модел , както и другите от 6-7 серия правят много дефекти. Ние като експерт и дълго-годишен опит в ремонт на телевизори Самсунг София, подробно ще опишем най-често срещаните дефекти на този модел.

Дефектиране на панел:
Това е най-рядко срещаният дефект в този модел телевизори. Дефектирането на матрицата може да има няколко признака. 
Един от тях е вертикални черти. Самият панел отгоре има драйфери, които дефектират и започват да се поевяват по картината вертикални черти. Може да е една черна , може да са няколко с различни цветове. Често получаваме запитвания, дали ако има една черта ще излезе друга или дисплея ще спре да предава. Ако има черта има и голяма вероятност да се поевят още черти. Телевизорът и така може да работи с една черта. Следваща може да се появи след ден, може и след 5 години , може и въобще да не се появи. В опита . който имаме в ремонт на телевизори Самсунг, дисплейте се сменят, но струват приблизително 80% от стойността на апарата. Ако той струва 1000 лв , дисплея ще е от 700 до 800 лв. Самсунг не дава гаранция за него. Има един месец срок да се върне

При подобен проблем е по-добре да се ориентирате към закупуването на нов, или ако имате само една или две черти. които не се вижда и не ви дразнят , то го гледайте , докато Ви е възможно.
CY-GK050HHNV7H 
Това е номера на лед дисплея за този модел телевизори на Самсунг.

Има звук, но няма картина

Тъмна картина , много трудно се виждат някакви движение като нюанси и то само при тъмно помещение, или картината е чисто черно , но звук има. Като светнете с фенерче много близо до дисплея се вижда картина много слабо. Това е ясен знак.че лед подсветката е дефектирала. Ако имате такъв проблем се свържете със сервиз за Поправка на телевизори Самсунг София. 

Даваме няколко примера, защо трябва да се свържите със сервиз за ремонт на Самсунг.
При подобна повреда, телевизора се разглобява на части и всяка една негова част се демонтира. Има много тънки и лесно късащи се лентови кабели. Дори задния капак се отваря трудно и е опасно да не прекъснете някой лентов кабел. Комплекта осветление се търси по номер на панел , който посочихме по-горе или директно се отваря до ниво на осветление и там има номерация по която се поръчват. Задължително трябва номерата да съвпадат, за да може лентите да си паснат с точност по дупките с винтовете и буксите на захранване. При подобно отваряне трябва да не влиза прах по панела, защото и най-малката прахова частица после ще стои като малка черна точка. Задължително се почиства отпред и отзад и не се пипа с пръсти, за да няма петна по дисплея. Съвета ни е да се свържите със сервиз за ремонт на телевизори Самсунг за качествено и сигурно отремонтиране на телевизорът. Не го правете в домашни условия. Дори и в сервиз крие рискове. Дисплея стои на една пластмасова рамка, която при дългата работа и загряване , може самата "люспа" да е залепнала за дисплея и точно там трябва много внимателно. Ако на много места е залепнала ,често сервиза звънни на клиента да информира, че крие риск при самото отлепване да се дефектира дисплея и само при съгласие на клиента, трябва да се знае,че се крие този риск.Това се случва изключително рядко и трябва да се доверите на професионалистите. Също така самият дисплей има лентови кабели, които са директно за драйверите ( т кон борд ) , които от другата страна са залепени директно към дисплея. Най-малкото невнимание или лека сила. може да ги отплепи и прави дисплея вече не фукциониращ на 100%. Това е не поправимо и е много вероятно да се случи в домашни условия, защото след премахването на панела. той трябва да се съхранява на сигурно място, докато се отстранява дефекта по осветлението. Когато се случи да дефектира самото осветление е най-добре да смените цялото. Частичен ремонт крие риск след няколко месеца старите диоди, които са останали да дефектират  и пак да изчезне картината. Разликата в цената е малко по-висока с цялото осветление, но след смяната му няма да имате никакъв проблем. За повече информация за ремонт на лед осветление се свържете със сервиз за поправка на телевизори Самсунг

Дефект в дънната платка

BN41-02568B BN94-12530D
Tова е номера на платката. За сужаление в 99% от случайте те не подлежат на ремонт а директно на смяна. 
Най-често изявеният дефект е при включване на телевиоза , той да показва логото Самсунг смарт и да гасне и отново да се включва - рестартиране. При подобен проблем се свържете със сервиз за поправка на телевизори Самсунг София.
Също така може изведнъж тунера да загуби цифровите си канали и колкото и да се опитвате да го настройвате да няма никакъв ефект и да намира само аналогивите. Може и изцяло да не иска да намира никакви канали. При подобен случай , свържете нещо и в други входове на телевизора, ако и там няма сигнал, това е знак,че платката е дефектирала. Ако на входовете има сигнал , а само на тунера няма , това си е дефект в тунера. Не препоръчваме да правите опити да подменята софтуера с флашка, защото няма да има никакъв ефект. Ако прецените ,че сами ще сменяте платката, задължително трябва двата номера, които сме посочили по-горе да са еднакви. Дори и една цифра или буква да се разминава, ще има проблем и телевизора може да не тръгне. Първия номер е модела на платката, а втория номер отговаря за точно вашият телевизор и отговаря в разпознаване на дисплея.Преди да демонтирате старата платка, снимайте я най-добре с телефона , за да може после да си припомните ако забравите нещо. Много внимавайте с двата дебели лентови кабели. Кабелите трябва перфектно до последния милиметър да са влезли в буксите, за да нямате проблеми. При най-малкото разминаване , рискувате да дефектирате платката или по - лошо самия дипслей, Най-добре се свържете със сервиз за ремонт на телевизори Самсунг София.

 

Ремонт, Поправка, Телевизори, Сервиз , София, Самсунг

f t g