Copyright 2024 - Телевизионен сервиз

Поправка на телевизори Самсунг , SAMSUNG UE55JS8080T

Един от високите класове на марката Самсунг. Извит екран и всички екстри. Външен бокс , високо качество на картината и панел.

Сервизен център Ем Джи Си ще ви запознае с някои от дефектите на този модел телевизор на самсунг.

Има звук но няма картина.

Проблем с лед подсветката на телевизорът. Много често се случва да прегрявят диодите. Картината може да не изчезва напълно а на отчастъци. Горната половина може да е по- тъмна с една педия, или половината картина.
Това е номера на дисплея, който отговаря за номера на лед осветлението. CY-QJ055FLLV2H
Много често в тези модели при дългата работа на диодите, те страшно много загряват. Ако усетите лек мирис на нагаряне, веднага изключите телевизорът и се свържете със сервиз за ремонт на телевизори Самсунг, Тази миризма на нагар идва от високата температура на диодните ленти, които са дефектирали. В началото започват да светят много силно преди да изгорят и на дисплея се виждат като светли петна по дължина на страничните рамки. Миризмата , която се усеща е от филтрите , които са пластмасови и разсейват светлината. В повечето случай , след смяна на лед подсветката, там където старото осветление е нагаряло, може да има много малки тъмни петна от стопената пластмаса. За да бъде избегнат този неприятен ефект , трябва да се смини и самите филтри, които много трудно могат да се намерят като консуматив, защото те вървят комплект с целият дисплей, но цената на дисплея е  80% от стойността на нов телевизор. Повечето сервизи разполагат от изкупени телевизори подобни филтри,но трябва да е за същият модел, но за повече информация се свръжете със сервиз за поправка на телевизори Самсунг. Не препоръчваме ремонт на адрес или клиентите ако не са квалифицирани да сменят лед баровете на този телевизор. Панела е изключително тънък. Направен е такъв,защото той е прав и трябва като се постави на извитата рамка на телеизора , той самият да се сгъне. Изключително податлив е на усукване и пукване. Не трябва да се пипа с пръсти , защото остават мазни петна , и след сглобяването му и включването , може да има неприятен ефект.

Няма картино , но подсветката свети.

Телевизорът работи, има звук, но подсветката не свети. В повечето случай, това е дефект в т-кон борда , който управлява самият панел.
BN95-01953A,BN41-02297A това е номерът на т кон борда. И двата номера са изключително важни , трябва и моделът, който го пише отзад на телевирът "Модел Код" също да съвпада. Много често, главния процесор на т -кон дава дефект и той спира да функционира. Ако решите сами да си го смените, много внимавайте с лентовите кабели,. Трябва много прицизно и с перфектна точност да се сложат, за да избегнете изгаряне на новият т - кон борд или панел. За това ние от ЕМ Джи Си сервиз, препоръчваме да се свържите със сервиз на телевизори Самсунг

 

Поправка , ремонт, телевизори, сервиз , Самсунг, София

f t g