Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Поправка на телевизори Самсунг, Самсунг LE40A336J1D

Сервизен център "Ем джи си" ще ви информираме за най-често срещаните дефекти в телевизори самсунг или по-точно в Самсунг LE40A336J1D. 

Дефект в т-кон борд. 
Това е борда, който управлява самата картина. Свързана е с два лентови кабела към дисплея и един към дънната платка.
Ако телевизорът след 10-а минути работа, започва да предава в бял негатив и картината не е много ясна, то това е дефект в чиповете на платката. AS19-F. Това е чипа, който е дефектирал. Първите 10 минути работи нормално, това е защото чипа не е загрял. С всяка изминала минута все повече загрява , докато не превиши температурата си на работа и веднаага се отразява в образа на телевизорът. Вариантите за ремонт са два :
Смяна на чипа AS19-F 
Подманя на т-кон борда - LJ94-02283D
Подмяната на чипа трябва задължително в сервиз за поправка на телевизори Самсунг.  Това е част, която е в SMD корпус и е доста специфично подмяната му. За подмяна на цялата платка , по-горе сме посочили точния модел , който трябва да спазите всяка буква и цифра, за да може да сте сигурно, че ще тръгне правилно телевизорът. Ако сами решавате да смените платката, много внимавайте с лентовите кабели. Трябва много прецизно и правилно да са слжоени, за да не увередите борда или по-лошо панела.
Свържете се със сервиз за телевизори Самсунг.

Дефект в захранваща платка

Много трудно тръгва телевизорът. При команда за старт от дистанционното , може да чуете релето или звъков сигнал, но телевизорът не тръгва. При повторни , може и да 20 опита той тръгва и започва да работи нормално.  Работи с часове , вечерта като го изгасите и на сутринта операцията за пускане е същата.Това е дефект в захранвашият борд и поведението му се дължи на това, че кондензаторите по захранването са за подмяна. При многократни опити не иска да тръгне, докато не вдигне напрежението и после си работи нормално, Докато е загрял телевизора, няма да има проблем да се пуска и гасе, но падне ли напрежението в захранването ( да изстине) трудно тръгна.
Номера на борда е BN44-00197A REV 1.2. Ако решите да го подмените.
При домашни условия за подмяна на кондензатори се уверете ,че няма остатъчен ток в телевизорът. Задължително го свалете или ако не можете го оставете няколко часа изключитен от мрежата
Съветваме Ви да се свържете със сервиз за ремонт на телевизори Самсунг. 

Дефект в дънната платка

Не се старита телевизорът, рестаритра се постоянно , индикатора отдолу свети, мига , но не иска да стартира.
Проблем в дъното. 
Bn41-00980C Bn94-02115F Това са номерата на платката, Задължително се гледат и двата номера, защото втория отговаря за дисплея , а първия е модела на платката. Платката не подлежи на ремонт , а само на смяна. Софтуер не дефектира и не се сменя. Най-често изгарят през HDMI входовете. Обадете се на сервиз за поправка на телевизори Самсунг

 

сервиз, телевизори , поправка, ремонт, Самсунг, София

f t g