Copyright 2023 - Телевизионен сервиз

Ремонт на телевизор Самсунг UE55MU6172UXXH

 

Поправка на телевизор Самсунг:
Ние от сервиз за телевизори ще ви дадем подробна информация за дефектите на този модел телевизори:

Най-често срещаният дефект в този модел е проблем с дънната платка.
Ако телевизорът не иска да стартира. Индикатора долу свети, но при натискане на бутоне не реагира по никакъв начин, това е ясен знак, че телевизорът има проблем с дънната платка. Друг знак ,че е дефектна платка е постоянно рестартиране на телевизора. Включва се за част от секундата и пак гасне и се чува релето постоянно. Рестартира се през някакъв много къс период. Много рядко, но се случва да има звук, но да няма картина. Когато работи телевизорът и си има перфектен звук, но образът липсва , обаче самата подсветка се вижда,че свети.. това е ясен знак ,че проблемът е в дънната платка. За да разберете ,че подсветката свети, екрана стои леко сивкав .. ако и така не може да определите дали свети осветленитето, направавете леки почуквания по дисплея и трябва да остават едни леки бели петна при самото почукване. Тогава може да бъдете сигурно,че осветлението свети . Препоръчително е да се свържете със сервиз за поправка на телевизори. Ако решите сами да си отремонтирате телевизорът и мислите, че ще се справите или ориентировачно да разберете цената на дънната платка, ние от сервизния център ви даваме пълна информация за номерата на дъното.
Номера на main board е " BN41-02568B
Вторият номер , който е изключително важен е :  bn95-12774a . Това е номера , който отговаря за самият панел на този модел. Когато гледате или търсите да закупите тази платка, трябва задължително да търсите по двата номера. Ако от втория номер се разминава една цифра или буква, има много голяма вероятност телевизорът да не тръгне. 

 

Друг дефект в този модел е в захранващата платка. 
Никаква индиакция за живот на телевизорът. Индикатора въобще не свети. Много често се случва при токови удари. Даже гърмат като бомбички, но се случва изключително рядко и само при високо напрежение в електро-разпределителната мрежа.
В повечето случай подлежат на ремонт без да се подменят, но трябва да се обърнете към сервиз за поправка на телевизори.
Ако решите сами да си смените платка, това е номера на захранващият борд BN44-00807F.

 

Друг проблем, който е един от най-често срещаните в телевизори самсунг е да няма осветление. Телевизорът има звук, но няма картина. 90% от случайте има дефект в подсветката. 5% е в т кон борда , който управлява самият панел. Има едни SMD чипове, които дефектират и се сменят, но само и единствено при професионалисти от сервиз за телевизори. Другите 5 % от случайте са дефект в дънната платка, който споменахме по-горе в статията. Това няма как да го направите в домашни условия. При такъв дефелт се разглабя целият телевизор на части. включително се маха дисплеят, който е много уязвим на счупване. Задължително ремонт в сервиз за поправка на телевизори

 

сервиз, телевизори , поправка, ремонт, Самсунг, София

f t g